Terugblik webinar Deskundigheidsbevordering ‘Complotdenken’

Naar aanleiding van de deskundigheidsbevorderingsdag over complottheorieën hebben wij een infographic uitgebracht waarin je de belangrijkste punten terugleest.

De deskundigheidsbevorderingsdag organiseerden wij op 29 oktober 2020 samen met het Landelijke Steunpunt Extremisme (LSE)  en de gemeente Delft voor de aandachtsfunctionarissen radicalisering van de regio Zuid-Holland Zuid.

Jelle van Buuren, universitair docent aan de Universiteit Leiden/Institute of Security and Global Affairs verzorgde een bijdrage over de rol van complotdenken bij de delegitimering van het nieuws (zou fake zijn), wetten (zouden onrechtvaardig zijn) en overheidsbeleid (zou onderdrukkend zijn). Hij besprak de risico’s van complotdenken en hoe ermee om te gaan als professional.

Naar aanleiding van de deskundigheidsbevorderingsdag over complottheorieën hebben wij een infographic uitgebracht waarin je de belangrijkste punten terug kunt lezen. Ook lees je de reactie van enkele deelnemers.