Podcast Reradicaliseren

De nasleep van de coronamaatregelen, een groeiende kansenkloof die het land verdeelt en een online wereld waar veel volwassenen maar weinig vanaf weten. Voor veel jongeren, op zoek naar een eigen identiteit, is dit de realiteit. Dat deze jongeren vatbaar kunnen zijn voor radicalisering is bekend, maar kunnen we dit voorkomen? En belangrijker nog, willen we dit wel voorkomen?

In deze podcastserie van het Rijksopleidingsinstituut Tegengaan Radicalisering (ROR) gaan senior trainer Karlijn van der Boon en inhoudsdeskundige Joppe van der Bruggen in gesprek met onderzoeker Stijn Sieckelinck over zijn boek: Reradicaliseren.

In dit boek stelt Stijn Sieckelinck dat radicalisering een gezond proces is dat opgroeiende jongeren moeten doormaken. Volgens hem is het de taak van de maatschappij om jongeren zo te begeleiden dat ze dat kunnen doen binnen de democratie. Niet de-radicaliseren dus maar re-radicaliseren: jongeren begeleiden radicaal te zijn, op te komen voor hun ideaal, maar binnen de democratie. Ben je benieuwd geraakt hoe ook jij jongeren kan begeleiden in dit proces? Luister dan vooral naar deel 1 en 2 van deze podcast!
 

Stijn Sieckelink in gesprek met Joppe van der Bruggen en Karlijn van der Boon.
Beeld: ©Opleidingsinstituut DJI
Stijn Sieckelinck (links) vertelt meer over zijn boek Reradicaliseren.